V meste opravujú cesty a križovatky za viac ako 115.000 eur

17.09.2013 Bardejov

Bardejov 17. septembra (TASR) - Už počas minulého týždňa začali s opravami miestnych komunikácií a úprav križovatiek na ulici Kellerova v Bardejove. Do konca septembra by chceli opraviť cesty za viac ako 115.000 eur, financie pochádzajú z mestskej pokladnice.
"Ide o obnovu živičných krytov na uliciach Bezručova, Kuzmányho a Kellerova. Budú sa upravovať aj križovatky ulíc Kellerova, Nový Sad a Fučíkova i ulice Kellerova a Kúpeľná. Úprava križovatiek pozostáva z vyvýšenia križovatkových plôch a priechodov pre chodcov o 10 centimetrov, čím dôjde k spomaleniu vozidiel na rýchlosť 40 km/h. Smerové vedenie a šírkové usporiadanie križovatiek sa nezmení," informoval vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga.
Uviedol tiež, že frézovanie ulíc je hotové, nasleduje položenie nových živičných vrstiev. Budú sa realizovať aj ďalšie stavebno-technické opatrenia, napríklad výšková úprava uličných vpustov, úprava vývodov inžinierskych sieti a spojovacieho postreku pred pokládkou nového živičného krytu.
Podľa Guligu by úprava troch ulíc mala stáť takmer 80.000 eur a úprava križovatiek na Kellerovej ulici takmer 36.000 eur. V súvislosti s opravami by mala byť do nedele (22. 9.) uzavretá časť ulice Kellerova v úseku križovatky s ulicou Kúpeľná.
 

Vyberte región